15 vuotta Kamarikuoro Krysostomosta

tammi 21, 2018 Kategoriassa: Konsertit, Uutisia

Kamarikuoro Krysostomos viettää tänä vuonna 15 -vuotisjuhlavuotta. Kuoro perustettiin vuonna 2003, kun Mikko Sidoroff tarvitsi säveltämälle Panihidalle (ortodoksinen muistopalvelus) kantaesittäjää. Kantaesityksen jälkeen kuoro järjestäytyi ja rupesi toimimaan itsenäisenä kamarikuorona, perusajatuksena laulaa uutta ortodoksista kirkkomusiikkia.

Viidentoista vuoden aikana Kamarikuoro Krysostomos on kantaesittänyt lukuisia ortodoksisia kirkkomusiikkiteoksia ja konsertoinut eri puolella Suomea ja ulkomaita. Kuoro on saavuttanut ennakkoluulottomalla otteellaan merkittävän aseman ei pelkästään ortodoksisen kirkkomusiikin puolestapuhujana, vaan myös suomalaisen nykymusiikin tulkitsijana.

Juhlavuoden kunniaksi kuoro tuo kuulijoilleen kaksi uutta kantaesitystä: Säde Bartlingin teos ”Kultasuu” pohjautuu P. Johannes Krysostomoksen juhlan teksteihin ja hänen opetuspuheisiinsa. Toinen kantaesitys on Juhani Komulaisen sävellys Johannes Krysostomoksen troparin, eli teemaveisun, tekstiin. Nämä teokset kuullaan Kamarikuoro Krysostomoksen juhlakonsertissa Uspenskin katedraalissa lokakuussa.

Tämän lisäksi Krysostomos konsertoi Valamossa, Varkaudessa sekä toteuttaa matkan Mannheimiin, jossa kuoron taiteellinen johtaja nykyään asuu. Näissä konserteissa on mahdollista kuulla kuoron vakio-ohjelmistoa, Mikko Sidoroffin sävellyksistä Panihida ja Suuri paasto.

Kamarikuoro Krysostomos toivottaa kaikille kuulijoilleen kaikkea hyvää vuodelle 2018. Tapaamisiin konserteissa!


» Kaikki uutiset