Mikko_14-11-25_016_A3

”Själv anser jag att Mikko Sidoroff hör till det bästa som hänt finländsk körmusik på bra länge.”
Mats Liljeroos Huvudstadsbladet 8.6.2015

Mikko Sidoroff (s. 1985) on Saksassa Mannheimissa asuva suomalainen kuoronjohtaja, säveltäjä ja joogaopettaja. Sidoroff on johtanut Suomessa lukuisia kuoroja, joista pitkäaikaisimmin Turun yliopiston kuoroa sekä Wiipurilaisen Osakunnan Laulajia. Vuonna 2003 Sidoroff perusti uutta ortodoksista kirkkomusiikkia esittävän Kamarikuoro Krysostomoksen, jonka taiteellisena johtajana hän edelleen työskentelee. Kesällä 2016 Sidoroff työskenteli kutsuttuna johtajana Europa Cantatin Euro Choir -projektissa.

Lisäksi Sidoroff säveltää kuoromusiikkia, työskentelee satunnaisesti kuoronjohdon opettajana ja kanttorina ortodoksisessa kirkossa sekä toimittaa nuottijulkaisuja. Sidoroff on opettanut kuoronjohtoa Itä-Suomen yliopistossa, Tampereen ammattikorkeakoulussa ja Valamon kansanopiston kesäkursseilla. Hänen sävellyksensä on kustantanut Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto.

Sidoroff valmistui keväällä 2011 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta orkesterin- ja kuoronjohdon koulutusohjelmasta. Häntä ovat opettaneet muun muassa Matti Hyökki ja Jani Sivén. Tällä hetkellä Sidoroff opiskelee Mannheimin musiikkiyliopiston kuoronjohdon jatkokoulutusohjelmassa.

mikkosidoroff.com