Mikko_14-11-25_016_A3

”Själv anser jag att Mikko Sidoroff hör till det bästa som hänt finländsk körmusik på bra länge.”
Mats Liljeroos Huvudstadsbladet 8.6.2015

Mikko Sidoroff (s. 1985) on Saksassa asuva suomalainen kuoronjohtaja ja säveltäjä. Hän on johtanut Suomessa lukuisia kuoroja, joista pitkäaikaisimmin Turun yliopiston kuoroa sekä Wiipurilaisen Osakunnan Laulajia. Vuonna 2003 Sidoroff perusti uutta ortodoksista kirkkomusiikkia esittävän Kamarikuoro Krysostomoksen, jonka taiteellisena johtajana hän edelleen työskentelee. Kesällä 2016 Sidoroff työskenteli kutsuttuna johtajana Europa Cantatin Euro Choir –projektissa ja esiintyi kyseisen kuoron johtajana myös 2018 Tallinnan Europa Cantat -festivaaleilla. Syksystä 2018 lähtien Sidoroff työskentelee päätoimisesti Landestheater Coburgin kuoromestarina.

Säveltäjänä ja kuoropedagogina Mikko Sidoroffilla on laaja-alainen kokemus. Hän on opettanut kuoronjohtoa Itä-Suomen yliopistossa, Tampereen ammattikorkeakoulussa, Valamon kansanopiston kesäkursseilla, sekä tällä hetkellä Saksan Bundesakademiessa. Sävellystöitä hän on kirjoittanut lähes kaikille Suomen johtaville kuoroille ja lauluyhtyeille. Sidoroffin kustantajana toimii Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto, Sulasol ry.

Sidoroff valmistui keväällä 2011 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta orkesterin- ja kuoronjohdon koulutusohjelmasta ja jatkoi opintojaan Mannheimin musiikkiyliopistossa. Häntä ovat opettaneet muun muassa Matti Hyökki, Jani Sivén ja Harald Jers. Tämän lisäksi Sidoroff on osallistunut mm. Tatjana Hitrovan, Kaspars Putniņšin, Hans-Christoph Rademannin ja Volker Hempflingin mestarikursseille

mikkosidoroff.com