Mikko Sidoroffin säveltämä Panihida Lammilla 15.10.

loka 7, 2016 Kategoriassa: Konsertit

krysostomos_aanite

Kamarikuoro Krysostomos konsertoi Lammin kirkossa lauantaina 15.10.2016 klo 18 ohjelmistossaan kuoronjohtaja Mikko Sidoroffin säveltämä Panihida eli ortodoksinen muistopalvelus.

Sidoroffin sävellyksellä ja Kamarikuoro Krysostomoksella on merkittävä suhde, sillä Panihidan kantaesitys oli lähtölaukaus kuoron menestyksekkäälle toiminnalle. Vuonna 2003 kantaesitetty Panihida on pysynyt kuoron vakio-ohjelmistossa näihin päiviin asti. Suomen kuoronjohtajayhdistys ja Sulasol valitsivat Alba Records -levymerkillä ilmestyneen Panihida-äänitteen Vuoden 2007 Kuorolevyksi.

Kamarikuoro Krysostomos on 13-vuotisen taipaleensa aikana säännöllistänyt ja laajentanut toimintaansa valtakunnalliseksi ja tasokkaaksi kamarikuorotoiminnaksi. Krysostomos harjoittelee periodeittain ja konsertoi säännöllisesti sekä Suomessa että ulkomailla. Kuoron jäsenistö koostuu eri puolilla Suomea asuvista laulajista.

Kuoro tilaa ja kantaesittää vuosittain uusia teoksia ja on julkaissut tähän mennessä peräti neljä äänitettä. Viimeisin levy, Deesis, julkaistiin kuukausi sitten, ja se on saanut erinomaiset arviot lehdistössä.

Lammin Panihida-konsertissa soolo-osista vastaavat Pia Perola sekä Ilmari Pirttilä, jotka molemmat ovat Kamarikuoro Krysostomoksen pitkäaikaisia laulajia. Konserttiin on vapaa pääsy, ja käsiohjelma maksaa 15/10 €.

» Kaikki uutiset