Riemukas levyale juhlavuoden kunniaksi

touko 23, 2018 Kategoriassa: Levyt, Uutisia

15-vuotias Kamarikuoro Krysostomos juhlistaa hilpeän teini-iän saavuttamista levykampanjalla. Älä siis kävele onnesi ohi, vaan hanki kuoron laadukkaita, korvia hiveleviä levyjä omaksi tai lahjaksi ennennäkemättömin sopuhinnoin:

Panihida 10 euroa (säästä 5 euroa!)

Deesis + Suuri Paasto 25 euroa (säästä 19 euroa!)

Panihida + Deesis + Suuri Paasto 30 euroa (säästä 29 euroa!)

Rauhaisa Valkeus 15 euroa

Kuoron kunniakkaaseen diskografiaan kuuluu siis neljä levyä korvia hivelevää musiikkia. Kriitikoiden ylistämä Deesis (2016) sisältää viiden suomalaisen nykysäveltäjän puhuttelevat sävellykset ikiaikaisiin ortodoksiteksteihin.

Liikuttava ja kirkassointinen Suuri Paasto (2015) on kuoroa luotsaavan Mikko Sidoroffin sävellys, Sidoroffin sanoin ”kuin pienoiskoossa oleva paastonmatka, jossa musiikin kirkas surumielisyys johdattaa kohti pääsiäisen juhlaa.”

Valamon luostarissa äänitetyllä Rauhaisa Valkeus (2011) -levyllä kuullaan viiden eri säveltäjän musiikkia valamolaisiin sävelmiin nojautuen. Levyn musiikki on kuin soivaa rukousta, jossa vanhat sävelmät yhdistyvät uuteen sävelkieleen.

Panihida (2007) valittiin Vuoden 2007 kuorolevyksi. Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen ja Sulasolin raadin mukaan ”Krysostomoksen pyöreäsointinen, rauhallisesti hengittävä laulu kasvaa suoraan ortodoksisen kirkkolaulun perinteestä, jota Sidoroffin mittava sävellys vaalii ja päivittää.”

Kampanjahintaisia levyostoksia pääset tekemään täällä. Nautinnollisia hetkiä Krysostomoksen sulosävelien parissa!

» Kaikki uutiset