Konsertit  >>

Kamarikuoro Krysostomos konsertoi Saksassa

25.5.2019 klo 19:30
Heilig-Kreuz-Kirche, Coburg

Jo perinteeksi muodostunut kuoromatka Saksaan on Kamarikuoro Krysostomoksella edessä pian. Viime keväänä kuoro vietti pidennetyn viikonlopun Mannheimissa konsertoiden samalla St. Sebastian Kirche Marktplatz:ssa.

Tämän kevään kuoromatkan kohde on Coburg, jossa kuoron taiteellinen johtaja Mikko Sidoroff työskentelee Landestheater Coburgin kuoromestarina. Kuoromatkan aikana kuorolaiset saavat tutustua taiteellisen johtajansa tämänhetkiseen työskentelykaupunkiin. Kuoro konsertoi lauantaina 25.5.2019 klo 19.30 Heilig-Kreuz-Kirchessä ja siten pääsee jälleen kerran viemään uudentyyppisen suomalaisen ortodoksisen musiikin säveliä ihmisten kuultavaksi myös Suomen rajojen ulkopuolella. Konsertin ohjelmisto koostuu Mikko Sidoroffin, Leonid Bashmakovin sekä Virpi Leppäsen teoksista.

Konsertissa kuullaan osia Sidoroffin teoksesta Panihida, jonka pohjalta kuoro aikanaan aloitti toimintansa. Teos on vuosien varrella kypsynyt ja elää joka kerta sitä esitettäessä. Kuoro esittää myös osia Sidoroffin teoksesta Suuri paasto, joka on sävelletty 10-vuotiaan kuoron kunniaksi vuonna 2013. Teos on kaunis kokonaisuus paastonajan surumielisyydestä pääsiäisen riemuun. Virpi Leppäsen Maistakaa ja katsokaa on kuulunut kuoron ohjelmistoon jo usean vuoden ajan. Kappale on kaunis ja saanut kiitosta kuulijoilta, kriitikoilta sekä laulajilta itseltään. Leonid Bashmakovin Auringon noususta sen laskuun saakka, sekä Riemuitkoon sielusi Herrassa ovat juhlavia teoksia, joissa teksti ja melodia yhdistyvät upeasti.

Kamarikuoro Krysostomos: La 25.5.19 klo 19.30 Heilig-Kreuz-Kirche Coburg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram