Konsertit  >>

Krysostomos Ensemble Heinäveden musiikkipäivillä

30.6.2019 klo 13:00
Valamon luostarin pääkirkko

Kamarikuoro Krysostomoksen pienyhtyekokoonpano konsertoi sunnuntaina 30.6.2019 klo 13.00 Valamon pääkirkossa osana Heinäveden musiikkipäiviä. Musiikkipäivien yhteinen teema on puhdas luonto ja sen puolesta puhuminen. Krysostomos osallistuu luontotalkoisiin laulamalla upeassa Valamon miljöössä.

Konsertin ohjelmistossa on kuoron taiteellisen johtajan Mikko Sidoroffin musiikkia; osia teoksista Panihida sekä Suuri Paasto. Panihida on muistopalvelus, jonka ympärille kuoro muodostui. Siitä on tullut kuorolaisille rakas teos, jota esitetään edelleen vuosittain eri ympäristöissä. Suuri Paasto on Sidoroffin uudempaa tuotantoa, joka kuljettaa kuulijaa paaston ajan matkalla surusta iloon. Konsertissa kuullaan myös Virpi Leppäsen, Heikki Hattusen sekä Leonid Bashmakovin tuotantoa.

Kuoroa johtaa normaalista poiketen kanttori Larissa Qvintus-Petsalo, joka on Suomen ortodoksisen kirkon tuorein kanttori. Hän valmistui teologian maisteriksi helmikuussa 2018. Syyskuusta 2018 alkaen hän on työskennellyt kanttorina Uspenskin katedraalissa. Kuoronjohtoa Qvintus-Petsalo on opiskellut mm. Rita Varosen ja Varvara Merras-Häyrysen johdolla. Tieteellistaiteellisen pro gradu -tutkielmansa Qvintus-Petsalo teki säveltäjä Leonid Bashmakovista. Aiemmin hän on opiskellut musiikkiteatteria Lahden ammattikorkeakoulussa sekä työskennellyt musikaaleissa ja ääninäyttelijänä. Kanttorintyön lisäksi hän opiskelee varhaisiän musiikkikasvatusta ja taiteen soveltavaa käyttöä Metropoliassa.

Tervetuloa konserttiin!

Krysostomos Ensemble: Valamon pääkirkko 30.6.2019 klo 13.00.

Liput 33,50€/17,50€, lippuja saatavilla Lippu.fi, Valamon luostari, Heinäveden matkailutoimisto.

https://www.facebook.com/events/2260273400715259/

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram