Konsertit  >>

Mikko Sidoroff: Panihida

4.11.2023 klo 18:00
Uspenskin katedraali

Varvara Merras, sopraano
Heikki Hattunen, tenori

Juhlavuoden viimeinen konsertti on jo perinteeksi muodostunut Mikko Sidoroffin säveltämä Panihida Uspenskin katedraalissa. Kamarikuoro Krysostomoksen toiminta alkoi sävellyksen kantaesityksen myötä ja sitä on sittemmin esitetty lähes vuosittain. Teoksesta vuonna 2007 ilmestynyt äänite valittiin vuoden kuorolevyksi. Panihida-konserttiin ovat tervetulleita laulamaan kaikki Kamarikuoro Krysostomoksessa laulaneet entiset laulajat. Konsertti radioidaan ja YLE Radio 1 lähettää sen kuulijoille radion myöhäisillassa klo 22.15.

Panihidan solisteina laulavat sopraano Varvara Merras sekä tenori Heikki Hattunen. Merras on ortodoksinen kanttori, oopperalaulaja, kuoronjohtaja ja musiikkipedagogi, joka toimii Helsingissä Uspenskin katedraalin kanttorina. Hän laulaa myös ammattikuoro Helsingin kamarikuoron riveissä. Heikki Hattunen on kiinnitettynä oopperalaulajaksi Kansallisoopperaan, jossa hän laulaa kuorossa sekä solistisissa tehtävissä. Hän on valmistunut myös kanttoriksi ja on työskennellyt useita vuosia Tampereen ortodoksisen seurakunnan kanttorina. Hattunen on saanut kolmannen palkinnon Kangasniemen laulukilpailussa vuonna 2016.

Ilmainen sisäänpääsy, käsiohjelma 15/10€

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram