Uutisia

21.12.2020

Rakkaat Kamarikuoro Krysostomoksen ystävät!


Meillä on todella kova ikävä teitä! Yhtä lailla meillä on ikävä toisiamme. Kamarikuoro Krysostomos ei ole esiintynyt, eivätkä kuorolaiset ole tavanneet toisiaan sitten helmikuun 2020, jolloin kuoro esitti muun muassa Pekka Jalkasen upean teoksen Deesis Uspenskin katedraalissa. Vähänpä tiesimme silloin, millä tavalla maailma tulevana vuonna tulisi muuttumaan. Krysostomoksen toiminta, niin kuin kaikkien muidenkin kuorojen, on ollut lamaannuksessa.

Oma työni Coburgissa Landestheaterin kuoromestarina on yhtä lailla kohdannut haasteita. Olen saanut harjoittaa 24-henkistä kuoroani orkesterin harjoitussalissa, joka on teatterin ainoa tila, jonne kuoro mahtuu turvaväleillä. Tila pitää nyt toki jakaa orkesterin kanssa, mikä pudottaa harjoitusmäärän viikossa noin puoleen. Itse harjoitukset on jaettava 15 minuutin mittaisiin pätkiin, jonka jälkeen on pidettävä viiden minuutin mittainen tuuletustauko. Minkäänlaisesta ”harjoitusflow:sta” ei siis voi puhua. Toisekseen talven tuomat kylmät ilmat tuovat mukanaan oman haasteensa. Työmäärä on romahtanut myös siksi, ettei näytöksiä saa esittää tammikuun 2021 loppuun asti (tieto 21.12.2020). Puhumattakaan siitä, että kuoroa halutaan käyttää hyvin harvassa produktiossa...

Kamarikuoro Krysostomoksen kanssa taas emme ole valitettavasti voineet toteuttaa yhtäkään suunnittelemaamme projektia koronakevään alettua. Kuoromme vahvuutena ja rikkautena pitämäni valtakunnallisuus on kääntynyt toimintaamme vastaan; matkustamista on ollut syytä rajoittaa, minkä johdosta kuoron normaalin toiminnan jatkaminen ei enää tuntunut kovin vastuulliselta. Lisäksi laulaminen itsessään on luokiteltu pandemia-aikana riskiharrastukseksi, mitä en olisi ikinä uskonut alkaessani opiskella tätä alaa. Toivomme ja rukoilemme, että pääsisimme harjoittelemaan tulevana keväänä, mutta tällä hetkellä emme voi tehdä mitään pitkälle eteneviä suunnitelmia.

Vaikka elämmekin synkkää aikaa, iloitsen saadessani toivottaa teidät tervetulleiksi uusille nettisivuillemme! Sivustot näyttäisivät toki paljon hienommilta muhkean konserttikalenterin kera. Tämän sijaan – konsertteja odotellessa – ajattelin esitellä teille Kamarikuoro Krysostomoksen ohjelmistoa ja äänitteitä vuosien varrelta. Ensimmäisenä kerron teille siitä, mistä kaikki alkoi, eli Panihidasta.

Vielä kerran tervetuloa nettisivuillemme! Pysykää terveinä ja pidetään toisistamme huolta, jotta voimme nähdä taas mahdollisimman pian musiikin ja konserttien merkeissä!

Mikko Sidoroff, Kamarikuoro Krysostomoksen perustaja ja taiteellinen johtaja

<< Takaisin
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram