Johtaja

Mikko Sidoroff (s. 1985) on Saksassa asuva suomalainen kuoronjohtaja ja säveltäjä. Syksystä 2018 lähtien Sidoroff on työskennellyt kokopäiväisesti Landestheater Coburgin kuoromestarina, jossa hän vastaa päätoimisesti työskentelevän oopperakuoron sekä harrastajista koostuvan lisäkuoron harjoittamisesta. Sidoroffin työstämiin oopperoihin ovat lukeutuneet muun muassa Benjamin Brittenin Peter Grimes, Paul Hindemithin Neues vom Tage ja Bohuslav Martinůn Griechische Passion sekä suuret kuoro-orkesteriteokset, kuten Vaughan Williamsin A Sea Symphony ja Verdin Requiem.

Ennen Saksaan muuttoa Sidoroff on johtanut Suomessa lukuisia kuoroja, joista pitkäaikaisimmin Turun yliopiston kuoroa sekä Wiipurilaisen Osakunnan Laulajia. Vuonna 2003 Sidoroff perusti uutta ortodoksista kirkkomusiikkia esittävän Kamarikuoro Krysostomoksen, jonka taiteellisena johtajana hän edelleen työskentelee. Kesällä 2016 Sidoroff työskenteli kutsuttuna johtajana Europa Cantatin Euro Choir –projektissa ja esiintyi kyseisen kuoron johtajana myös 2018 Tallinnan Europa Cantat -festivaaleilla.

Säveltäjänä ja kuoropedagogina Mikko Sidoroffilla on laaja-alainen kokemus. Hän on opettanut kuoronjohtoa Itä-Suomen yliopistossa, Tampereen ammattikorkeakoulussa, Valamon kansanopiston kesäkursseilla, sekä tällä hetkellä Saksan Bundesakademiessa. Sävellystöitä hän on kirjoittanut lähes kaikille Suomen johtaville kuoroille ja lauluyhtyeille. Sidoroffin kustantajana toimii Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto, Sulasol ry.

Sidoroff valmistui keväällä 2011 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta orkesterin- ja kuoronjohdon koulutusohjelmasta ja jatkoi opintojaan Mannheimin musiikkiyliopistossa. Häntä ovat opettaneet muun muassa Matti Hyökki, Jani Sivén ja Harald Jers. Tämän lisäksi Sidoroff on osallistunut mm. Tatjana Hitrovan, Kaspars Putniņšin, Hans-Christoph Rademannin ja Volker Hempflingin mestarikursseille

mikkosidoroff.com

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram