Uutisia

20.3.2022

Paaston kirkkaita säveliä Tampereella


Kamarikuoro Krysostomos konsertoi Tampereen ortodoksisessa kirkossa (Tuomiokirkonkatu 27) lauantaina 2.4.2022 klo 19.00. Konsertissa kuullaan Mikko Sidoroffin sävellys Suuri paasto, joka on sarja ortodoksisen kirkon paastonajan veisuja. 

”Suuri paasto ja sen musiikki ovat aina inspiroineet minua, sillä kyseessä on kirkkovuoden erityisin aika. Aika, jolloin jokainen kääntyy sisäänpäin tutkistellen itseään ja valmistautuen pääsiäisen iloon. Kirkkaan surumielisyyden käsite kuvaa paaston aikaa hyvin, ja tuo kaunis kielikuva kuvaa mielestäni osuvasti myös omaa sävellystyötäni”, kuvailee säveltäjä Mikko Sidoroff teostaan.

Mikko Sidoroff myös johtaa konsertin Tampereella. Sidoroffin perustama Kamarikuoro Krysostomos on erikoistunut uuden suomalaisen ortodoksisen kirkkomusiikin esittämiseen ja kantaesittää vuosittain uusia teoksia. Kuoronjohtaja Mikko Sidoroffin sävellykset kuuluvat kuoron perusohjelmistoon, ja niiden lisäksi kuoro on kantaesittänyt musiikkia mm. Ville Matvejeffilta, Juhani Komulaiselta ja Pekka Jalkaselta. Kamarikuoro Krysostomos on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen tasokkaimmista ortodoksisista kuoroista. Kuoro toimii valtakunnallisesti ympäri Suomea ja harjoittelee periodeittain.

Konsertin solisteina laulavat tamperelaiset, Tampere Cappellan riveistä tutut sopraano Veera Hölsö ja baritoni Lauri Solin

”Yhdeksän vuotta kantaesityksen jälkeen Suuri paasto on edelleen osa Kamarikuoro Krysostomoksen vuosittaista perinnettä. Olemme iloisia saadessamme tuoda teoksen nyt tamperelaisen yleisön kuultavaksi”, kertoo Sidoroff.

Konserttia on mahdollista seurata myös striimattuna tästä linkistä

Kamarikuoro Krysostomoksen Suuri paasto -konsertti lauantaina 2.4.2022 klo 19.00 Tampereen ortodoksisessa kirkossa (Tuomiokirkonkatu 27). Vapaa pääsy, käsiohjelma 15/10 €.

<< Takaisin
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram