Konsertit  >>

Suuri Paasto

23.3.2024 klo 18:00
Kangasala

Kamarikuoro Krysostomos konsertoi lauantai 23.3.2024 klo 18.00 Kangasalan kirkossa ja sunnuntaina 24.3.2023 klo 14.00 Ruoveden kirkossa. Konserteissa kuullaan Mikko Sidoroffin sävellys Suuri paasto, joka on sarja ortodoksisen kirkon paastonajan veisuja. 

”Suuri paasto ja sen musiikki ovat aina inspiroineet minua, sillä kyseessä on kirkkovuoden erityisin aika. Aika, jolloin jokainen kääntyy sisäänpäin tutkistellen itseään ja valmistautuen pääsiäisen iloon. Kirkkaan surumielisyyden käsite kuvaa paaston aikaa hyvin, ja tuo kaunis kielikuva kuvaa mielestäni osuvasti myös omaa sävellystyötäni”, kuvailee säveltäjä Mikko Sidoroff teostaan.

Mikko Sidoroff myös johtaa konsertit Kangasalla ja Ruovedellä. Sidoroffin perustama Kamarikuoro Krysostomos on erikoistunut uuden suomalaisen ortodoksisen kirkkomusiikin esittämiseen ja kantaesittää vuosittain uusia teoksia. Kuoronjohtaja Mikko Sidoroffin sävellykset kuuluvat kuoron perusohjelmistoon, ja niiden lisäksi kuoro on kantaesittänyt musiikkia mm. Ville Matvejeffilta, Juhani Komulaiselta ja Pekka Jalkaselta. Kamarikuoro Krysostomos on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen tasokkaimmista ortodoksisista kuoroista. Kuoro toimii valtakunnallisesti ympäri Suomea ja harjoittelee periodeittain.

”Kymmenen vuotta kantaesityksen jälkeen Suuri paasto on edelleen osa Kamarikuoro Krysostomoksen vuosittaista perinnettä. Olemme iloisia saadessamme tuoda teoksen nyt ruovetisen ja Kangasalan yleisön kuultavaksi”, kertoo Sidoroff.

Kamarikuoro Krysostomoksen Suuri paasto -konsertit lauantaina 23.3.2024 klo 18.00 Kangasalan kirkossa ja sunnuntaina 24.3.2023 klo 14.00 Ruoveden kirkossa. Vapaa pääsy, käsiohjelma 15/10 €.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram